Om klubben

Välkommen till Uppsala Shotokan-Karateklubb.
USKK startade redan 1974 och har sedan dess varit belägen i en lokal i Hamberg (Flogsta låghus). Vi har för närvarande ett 40-tal aktiva medlemmar, varav 15-20 barn.
Vi tillhör JKS Sweden med Görgen Sökare 8 Dan som chefsinstruktör. Sedan grundaren Shihan Asais bortgång 2006 är vår internationella chefsinstruktör Shihan Masao Kagawa 9 Dan (JKS). Shihan Sadashige Kato 9 Dan, som företrädde det JKS närstående IJKA och under flera år ledde våra träningsläger, avled i april 2016.

Nybörjarantagning:
Det sker under hela januari/februari och augusti/september varje år. Inga förkunskaper krävs. Det är bara att ta med träningskläder. Är du 7-9 år så är du välkommen i barngruppen, men först måste man vara anmäld genom sensei Johan. För dem som är 10-16 år gäller ungdomsgruppen. För äldre är det vuxenpassen som gäller.

Du får pröva på 3 gratis träningspass innan du bestämmer dig för om du vill fortsätta. 

Avgifter:
Det är två avgifter, medlemsavgiften (100 kr per år, betalas en gång om året) och träningsavgiften (750 kr för vuxna och 450 kr för barn, betalas per termin). Här räknas alla över 18 år som vuxna. Avgiften för vårterminen betalas den i januari och för höstterminen i september (senast den 30:e i resp. månad).
Terminsavgiften är 750 kr för vuxna och 450 för barn och ungdomar (under 18 år). Avgifterna betala till Swish eller plusgiro enligt nedan.

Graderingsavgift:
Kostnad: 100kr för barn, 200 för vuxna. Betalas kontant eller per Swish på plats, eller insättning på konto i förväg.
Alla ska dessutom ha graderingsbok (säljes på plats, 60kr) med foto. (Notera att betalningsrutiner och avgifter i samband med läger kan vara annorlunda.)

Inbetalning görs på plusgiro: 873266-1, Uppsala Shotokan KK eller via Swish 123 511 8583

Träningstider:
Se startsidan inför terminsstart.

Vägbeskrivning:
Du kommer enklast till oss genom att ta buss 5 eller 6 (avstigning Flogsta Centrum). Dojon ligger i källaren på Flogstav. 93 B, där herrarnas ingång är. (Se karta). Damernas ingång ligger vid husets södra kortända.